Ανασύρθηκαν έπειτα από 17 ημέρες οι 41 εγκλωβισμένοι εργάτες στην Ινδία

Ανασύρθηκαν σώοι, αν και πολύ ταλαιπωρημένοι οι 41 εργάτες  που είχαν εγκλωβιστεί σε οδικό τούνελ στην Ινδία, για 17 ολόκληρες ημέρες. Οι διασώστες έπειτα από πολλές ημέρες έφτασαν στους 41 εργάτες που παρέμεναν στην ορεινή σήραγγα  που κατέρρευσε. 

Οι εργάτες ανασύρθηκαν μέσω περάσματος κατασκευασμένου από συγκολλημένους σωλήνες που οι διασώστες προηγουμένως εισήγαγαν μέσα από τα ερείπια και τους βράχους.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν στις 12 Νοεμβρίου, όταν μια κατολίσθηση προκάλεσε κατάρρευση τμήματος της σήραγγας μήκους 4,5 χιλιομέτρων (2,8 μιλίων) στην πολιτεία Uttarakhand, περίπου 200 μέτρα από την είσοδο του εργοταξίου. 

Οι εργαζόμενοι επέζησαν με τρόφιμα και οξυγόνο που προμηθεύονταν μέσω στενών χαλύβδινων σωλήνων και θα μεταφερθούν τώρα σε ένα αυτοσχέδιο κέντρο υγείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αποστολή διάσωσης διήρκησε 17 ημέρες

Οι διασώστες κατέφυγαν σε σκάψιμο με τα χέρια, αφού το μηχάνημα γεώτρησης χάλασε την Παρασκευή.

Το μηχάνημα προχώρησε περίπου 47 μέτρα (σχεδόν 154 πόδια) από τα περίπου 57-60 μέτρα (σχεδόν 187-196 πόδια) που χρειαζόταν, προτού οι διασώστες αρχίσουν να εργάζονται με το χέρι για να δημιουργήσουν ένα πέρασμα για την εκκένωση των παγιδευμένων εργαζομένων. 

Οικογένειες όσων είχαν εγκλωβιστεί υπόγεια συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στο σημείο του εργοταξίου, περιμένοντας με αγωνία να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να βγαίνουν από το τούνελ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί